Koronavírus Romániában

2020.07.31. 11:28

Koronavírus-fertőzötteket kezelő intézmény lesz augusztus 5-étől a kolozsvári rehabilitációs kórház

Jövő héttől kezdődően COVID-19-betegeket kezelő egységgé válik a kolozsvári rehabilitációs kórház – jelentette be Mircea Abrudean Kolozs megyei prefektus.

 

A döntést a Kolozs megyei vészhelyzeti bizottság hozta meg csütörtök este, figyelembe véve az esetszámok növekedését. A prefektus szerint azért esett a választás a rehabilitációs kórházra, mert korábban COVID-19 háttérkórház volt, emellett elég nagy a befogadóképessége, összesen 400 ágya van, a kórtermek saját fürdőszobával rendelkeznek és közel van a járványkórházhoz, így szükség esetén könnyen megoldható a betegek intenzív osztályra való szállítása.

Abrudean rámutatott azonban, hogy több kórházi osztályt megtartanak az eredeti rendeltetésnek, így a járóbeteg-rendelőt és kezelőközpontot, a régióban egyedülálló és ezért hosszú várólistával rendelkező aritmológiai központot. Nyomatékosította, hogy a kórház épülete alkalmas arra, hogy a koronavírus-betegeket és az őket kezelő személyzetet jól el tudják különíteni a többi osztálytól.

A Kolozs megyei vészhelyzeti bizottság döntése értelmében a rehabilitációs kórház augusztus 5-én reggel 8 órától fogadja a koronavírus-fertőzött pácienseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában