Választások

2020.09.28. 12:29

Korodi Attila a szavazatok 72,66%-ával megkapta Csíkszereda polgármesteri székét

Korodi Attila kapta a csíkszeredai választópolgárok érvényes szavazatainak 72,66%-át a vasárnapi helyhatósági választásokon – derül ki a csíkszeredai választókerületi iroda által közzétett adatokból.

 

A Csíkszereda polgármesteri székéért versenybe szálló jelöltek közül az RMDSZ jelöltje, Korodi Attila kapta a legtöbb (8072) szavazatot, őt Tőke Ervin, az Erdélyi Magyar Szövetség jelöltje követi a sorban 1340 szavazattal (12,06%). A PNL által indított Ţepeluş Marius 733, a PSD jelöltje, Matei Mircea 319, az USR PLUS embere, Toşa Nicolae pedig 302 voksot kapott a csíkszeredaiaktól.

Az Állandó Választási Hatóság számításai szerint az RMDSZ-nek 15 tanácsosa lesz a városi tanácsban, az Erdélyi Magyar Szövetségnek 3, míg a PNL-nek egy. Csíkszeredában az országos átlagnál jóval alacsonyabb, 32,27%-os volt a részvételi arány a vasárnapi helyhatósági választásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában