Koronavírus Romániában

2020.03.13. 18:18

Kivizsgáltatnák, hogy a miniszterelnök betartotta-e az egészségügyi minisztérium ajánlásait

Forrás: Octav Ganea, Inquam Photos

A Szabadság, Egység és Szolidaritás Párt (PLUS) felszólította a bukaresti közegészségügyi igazgatóságot (DSP), hogy vizsgálja ki, hogy Ludovic Orban miniszterelnök betartotta-e az egészségügyi minisztériumnak a kozonavírus terjedésének korlátozására vonatkozó ajánlásait.

A PLUS a DSP-nek küldött levelében kifejti: a miniszterelnök azután tartott sajtóértekezletet, hogy tudomására jutott, hogy Vergil Chiţac szenátorral való találkozását követően maga is terjesztheti a vírust, egyébként ő maga is azzal indokolta, hogy nem megy a Cotroceni-palotába, hogy nehogy megfertőzze az államfőt.

Az aláírók szerint, az a döntés, hogy a kormányfő nem tett 'haladéktalanul' eleget az önelszigetelésre vonatkozó ajánlásnak, amelyet éppen az Orban-kormány fogadott el, csökkenti a lakosságnak a kabinet által elfogadott szabályoknak való megfelelés mértékét.

Véleményük szerint Orban tettével nem csak az a gond, hogy most, amikor amúgy is hiány van az eszközökben, nagyszámú újságírón kell elvégezni a koronavírus-tesztet, hanem az is, hogy egy hivatalos személy magatartásbeli ellenpéldát mutat a polgároknak.

'Úgy véljük, hogy az emberek egyenlők a törvények és az intézmények előtt, és egy pártvezetőnek a szabályok betartása iránti felelőssége nem kisebb, mint bármely polgáré„- írja levelében az USR, amely felszólítja a DSP-t, hogy amennyiben szabálysértés történt, szankcionálja a kormányfőt.

Borítókép: Ludovic Orban miniszterelnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában