Baleset

2021.10.16. 12:04

Kigyulladt a Kolozsváron landoló Fly Egypt légitársaság gépének a futóműve

Fotó: stiridecluj.ro

Kigyulladt péntek este a Fly Egypt légitársaságnak a kolozsvári nemzetközi repülőtéren landoló gépének a futóműve, senki nem sérült meg – tájékoztatott a Kolozs Megyei Katasztrófavédelem (ISU).

Péntek este 19:35-kor az egyiptomi légitársaság El-Gurdaka és Kolozsvár között közlekedő gépének landoláskor kigyulladt a fűtőműve. A vizsgálatok szerint a gép kereke robbant fel a kifutópálya érintésekor. A repülőtér tűzoltó egysége azonnal közbelépett és eloltotta a tüzet, sem a gép utasai, sem a személyzete nem sérült meg. A hatóságok vörös beavatkozási kódot léptettek érvénybe, a helyszínre a katasztrófavédelem több csapata szállt ki – tájékoztatott közleményben a repülőtér.

A Boeing 737 utasszállító gép fedélzetén 113 utas és 6 fős személyzet tartózkodott, akiket biztonságosan evakuáltak. A repülőteret néhány órára lezárták – olvasható még a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában