Két hétre törölte belföldi járatait a TAROMMi köze van a germán Ostara istennőnek a mi húsvéti ünnepünkhöz?
Őseink példaértékű harmóniában éltek a természettel, és a természetfelettivel is. Népszokásaink sokkal többet árulnak el múltunkról és egykori hitrendszereinkről, mint azt elsőre gondolnánk. Dr. Magyari Sára nyelvész, egyetemi tanár tárt fel előttünk néhány érdekességet a húsvéti ünnepkör rejtelmei közül.
Megfertőződött az igazságügyi minisztérium egyik alkalmazottja
Koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták az igazságügyi minisztérium egyik alkalmazottját – jelentette be csütörtökön a szaktárca.
Sokan a járványhelyzet ellenére sem mondanak le az ünnepről
Még a racionális érvek ellenére is abban reménykedtünk húsvétra készülődve az elmúlt hetekben, hogy az ünnep napjait szeretteinkkel együtt tölthetjük majd: meglátogathatjuk szüleinket és a nagyszüleinket, elmehetünk a templomba, meglocsolhatjuk a lányokat.
Véget ért a Modern család-sorozat
A széria 2013-ban és 2014-ben érte el népszerűsége csúcsát, amikor hetente 14 millió nézőt ültetett a képernyők elé.
Orban: Külön programot dolgozunk ki a külföldről hazatért románok számára
Programot fog kidolgozni a kormány a diaszpórából hazatért román állampolgárok beilleszkedése érdekében, anélkül azonban, hogy akadályozni próbálnák azokat, akik a krízis után vissza szeretnének térni a befogadó országba – mondta Ludovic Orban miniszterelnök a B1 televíziócsatornának adott szerda esti interjújában.