Tárgyalás

2021.10.05. 17:13

Kelemen Hunor: Tárgyalni fogunk az államfővel

Az RMDSZ küldöttsége részt vesz az államelnök által kezdeményzett kormányalakítási tárgyalásokon, és ha a PSD nem tesz javaslatot koalícióra, akkor a PNL-nek van prioritása – nyilatkozta kedden az AGERPRES hírügynökségnek Kelemen Hunor szövetségi elnök.

A politikus úgy vélekedett, jelenleg nem lehet előre hozott választásokat tartani, de jövőre vagy 2023-ban már van erre esély, mert három évig nehezen maradhat talpon egy kisebbségi kormány.

'Az a lényeg, hogy találjunk (miniszterelnöknek – szerk. meg.) egy személyiséget, egy személyt, egy politikust a parlamentből, a parlamenti pártok soraiból. Ha a PSD nem áll elő egy koalíciós javaslattal, a PNL a következő a prioritási sorrendben. Ennek a pártnak lenne képessége egy kormánytöbbséget maga mögé állítani, hogy időt nyerjünk, átvészeljük a telet. Természetesen ez azt is jelenti, hogy utána minden alkalommal egyezkednünk kell a kormány támogatásáról' – mondta az RMDSZ vezetője az esetleges kisebbségi kormányról.

Borítókép: archív felvétel/illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában