Kormányalakítás

2021.10.13. 18:23

Kelemen Hunor: Az RMDSZ célja megoldásokat találni a jelenlegi problémákra

Az RMDSZ célja megoldásokat találni a jelenlegi problémákra, bármilyen felállású is lesz az új kormány – jelentette ki Kelemen Hunor a Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök által kezdeményezett szerdai egyeztetés után.

Távozásakor a szövetségi elnök megerősítette, hogy nem jutottak egyezségre a kormányalakítási tárgyaláson. Meglátása szerint a bizalomhiány jellemezte az egyeztetést, „márpedig bizalom nélkül nehéz bármit is felépíteni” – jelentette ki.

„Az RMDSZ-nek az a célja, hogy bármilyen felállású is lesz a kormány, találjunk megoldásokat a problémákra. Remélem, mindegyik fél félre tudja tenni majd a büszkeségét” – fogalmazott.

Kelemen Hunor szerint jelen helyzetben a politikai megoldás a kijelölt miniszterelnök kezében van.

Dacian Cioloş USR-elnök, kijelölt kormányfő a kormányalakításról tárgyalt szerdán a PNL fővárosi székházában Florin Cîţu ügyvivő miniszterelnökkel, a PNL elnökével, Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel és Varujan Pambucciannal, a nemzeti kisebbségek parlamenti frakcióvezetőjével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában