Aktuálpolitika

2020.12.14. 16:31

Kelemen Hunor: A mi szempontunkból a legjobb forma a PNL – USR-PLUS – RMDSZ koalíció

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke úgy nyilatkozott az államfővel folytatott hétfői megbeszélést követően, hogy egy PNL – USR-PLUS – RMDSZ kormány- és parlamenti koalíciót tart a legjobb megoldásnak.

Fotó: Gönczy Tamás

„A december 6-i választások hivatalos eredményei alapján több formája is lehet egy stabil kormány kialakításának. A mi szempontunkból a legjobb és talán egyetlen számításba vehető forma a PNL – USR-PLUS – RMDSZ kormány- és parlamenti koalíció” – mondta Kelemen, hozzátéve, hogy amennyiben a nemzeti kisebbségek parlamenti csoportja is csatlakozna a koalícióhoz, az megszilárdítaná ezt a többséget, amely így négy éven át kormányozhatna.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke úgy nyilatkozott az államfővel folytatott hétfői megbeszélést követően, hogy a megbeszélésen nem esett szó egy nemzeti egységkormány megalakításáról, és az RMDSZ jelenleg nem is tartja megfelelő megoldásnak azt.

Korábban Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt elnöke nyilatkozott úgy, hogy a Cotroceni-palotában zajló konzultáció során egy nemzeti egységkormány megalakítását javasolta Klaus Iohannis államfőnek. A PSD indítványa szerint a nemzeti egységkormányt Alexandru Rafila vezetné.

Borítóképünkön: Kelemen Hunor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában