Búcsú

2021.05.10. 20:51

Kelemen H.: Megtartható a csíksomlyói búcsú

 A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség kérésére, az RMDSZ közbenjárására jóváhgyták a a csíksomlyói búcsú megszervezését – jelentette be hétfőn Kelemen Hunor.

'Az RMDSZ közbenjárására jóváhagyták azt is, hogy a közegészségügyi szabályok betartásával – a maszk viselésével és távolságtartással – lehessen búcsút tartani ezalatt az időszak alatt. A csíksomlyói búcsú felekezeti hovatartozástól függetlenül fontos zarándoklata közösségünknek, a Kárpát-medencei magyarság egyik legjelentősebb keresztény eseménye. A világjárvány miatt tavaly sajnos csak tévékészüléken keresztül követhettük, idén viszont, ha kisebb létszámban is, de újra ott lehetünk a nyeregben' – nyilatkozta az RMDSZ közleménye szerint a szövetségi elnök.

Hozzátette: a csíkszeredai közösség húsvétkor is 'példásan bizonyította', hogy a közegészségügyi szabályok betartásával, fegyelmezetten tud részt venni az ételszentelésen.

' Én biztos vagyok abban, hogy ugyanez a fegyelmezettség fogja jellemezni mindazokat a zarándokokat, akik ellátogatnak idén a búcsúba'- mondta Kelemen Hunor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában