elfogadhatatlan

2021.03.30. 18:50

Kelemen H.: Érthető a kilátástalanság és érthető a düh is, de az agresszivitás elfogadhatatlan

Forrás: smartradio.ro

Tiszteletben tartjuk a gyülekezési szabadságot, a szólásszabadságot, a véleménynyilvánítás szabadságát, viszont elfogadhatatlan a napokban tapasztalt erőszak az utcán és a közösségi médiában, a rasszista rigmusok vagy az antiszemita indíttatásból megfogalmazott halálos fenyegetés – jelentette ki kedden az RMDSZ szövetségi elnöke.

Kelemen Hunor szerint a mostani vírushelyzet sokunkban szül kilátástalanságot. 'Dühösek vagyunk, hiszen mindannyian vissza akarjuk kapni a szabadságot, amit egy éve megcsonkított a járvány, a napi esetek száma is nő, amely előrevetíti, hogy ennek a nehéz időszaknak még korántsem tartunk a végénél' – írta keddi Facebook-bejegyzésében Kelemen, hozzátéve: 'érthető a kilátástalanság és érthető a düh is, ami viszont nem elfogadható, az az agresszió'.

Véleménye szerint a szóbeli agresszió maga után vonja a fizikait. 'Ott, ahol szóbeli agresszió van, előbb-utóbb megjelenik a fizikai agresszió, a bántalmazás is. Egyik sem lehet a fegyverünk a járvány leküzdésében, márpedig le fogjuk küzdeni a járványt, és egyáltalán nem mindegy, hogy egyénenként és társadalomként lesz-e miért szégyenkeznünk. Most a legfontosabb, hogy egymást segítsük, és ne egymást bántsuk. Én erre kérek mindenkit!' – írta a miniszterelnök-helyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában