Hallgassa élőben!

Kalóztámadás ért egy tankhajót Omán partjainál

Agerpres

Kalóztámadás érte a Mercer Street nevű tankhajót az Arab-öbölben, Omán partjainál. A legénység két tagja, egy brit és egy román állampolgár életét vesztette – írta pénteken a Reuters a Zodiac Maritime izraeli hajótársaság közleményére hivatkozva.

Korábban az AFP arról számolt be, hogy egy rakomány nélküli tankhajót csütörtökön támadás ért Omán partjainál. A Brit Királyi Haditengerészetnek alárendelt kalózkodás elleni ügynökség (UKMTO) portálja szerint az incidens a greenwichi középidő szerint 18 órakor történt.

A brit védelmi minisztérium egyik szóvivője közölte, tudomásukra jutott, hogy támadás ért egy kereskedelmi hajót Omán partjainál. Hozzátette, hogy a brit hatóságok vizsgálják az esetet.

A londoni székhelyű Zodiac Maritime szintén megerősítette a Twitter-oldalán, hogy a gyanú szerint kalózok támadták meg a Mercer Street nevű hajójukat.Hetekre kidőlt a Leipzig kulcsembere
A spanyol válogatott Dani Olmo combizomszakadást szenvedett.
Ingyenes szuperkoncerttel ünnepel az idén 30 éves Szerencsejáték Zrt.
A helyszínen felállított értékesítési pontokon befolyt összeget a cég 100 százalékban az Ökumenikus Segélyszervezetnek ajánlja fel.
Demográfiai csúcs: a családnak nincs alternatívája
A családnak nincs alternatívája – jelentette ki a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson mondott zárszavában.
Budapest mellett idén Veszprémben is lesz Kávéházak Éjszakája
A két várost magába foglaló rendezvénysorozaton zenei koncertek, könyvbemutatók, irodalmi beszélgetések kávészakmai, illetve kóstolóprogramok lesznek.
Tragédia: öt ember halt meg egy balesetben Abonynál (galéria)
Egy kistehergépkocsi hátulról egy kamionnak ütközött.