Oltáskampány

2021.01.16. 10:40

Juttatást kapnak a háziorvosok minden oltásra feliratkozott páciens után

Forrás: PATTANAPHONG KHUANKAEW /EYEEM/GETTY CREATIVE

A háziorvosok minimum 30 lejt fognak kapni minden páciensük után, akit felírnak a COVID-19 ellen beoltandók várólistájára, majd utólag is figyelik a beoltott állapotát – közölte Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter péntek esti sajtótájékoztatóján.

Ez az összeg 50 lejre nőhet, ha az illető családorvos oltásra alkalmas pácienseinek több mint fele jelentkezik oltásra, és 60 lejre, ha ez az arány a 60 százalékot is meghaladja.

Azok az orvosok, akik a következő hónapokban a lakosság COVID-19 elleni beoltásán fognak dolgozni túlórában, minden pluszban ledolgozott óráért 90 lejt fognak kapni. Az asszisztensek 45 lejt, a nyilvántartást vezetők 20 lejt kapnak majd minden túlóráért – közölte az egészségügyi miniszter. Vlad Voiculescu közölte: a döntést sürgősségi rendelet formájában hozza meg a kormány, majd a Törvényhozási Tanács elé kerül, hogy mielőbb hatályba léphessen.

A miniszter hozzátette: a rendeletben bruttó összegekről van szó.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában