Koronavírus Romániában

2020.05.15. 09:29

Ismertette Raed Arafat a gazdasági társaságokra május 15-től vonatkozó szabályokat

Ismertette Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár azokat az intézkedéseket, amelyeket a magáncégeknek és közintézményeknek kell meghozniuk május 15-e után.

A katasztrófavédelem vezetője szerint a magánvállalatoknak és közintézményeknek kötelességük úgy megszervezni a tevékenységet, hogy az alkalmazottak távmunkában dolgozhassanak. Ha a tevékenység jellegéből adódóan erre nincsen mód, gondoskodniuk kell a járványtani szűrés biztosításáról, arról, hogy az alkalmazottak belépéskor fertőtlenítsék a kezüket, hogy tartsák be az irodai munkavégzésre vonatkozó szabályokat. Az 50-nél több alkalmazottat foglalkoztató vállalatoknál és közintézményeknél több időpontot kell megszabni a munkaidő elkezdésére és befejezésére – tette hozzá.

Személyes ügyfélfogadás esetén a cégeknek és intézményeknek úgy kell megszervezniük a tevékenységet, hogy minden ügyfélre legalább 4 négyzetméteres terület jusson, és tudják tartani egymástól a legalább 2 méteres távolságot; nem engedhetik be azokat a személyeket, akiknek a testhőmérséklete meghaladja a 37,3 Celsius-fokot; fertőtleníteniük kell a felületeket, és meg kell előzniük a torlódásokat.

Az éttermek, a szállodák, motelek, panziók éttermei, a kávézók és ezek teraszai is zárva maradnak – nyomatékosította Raed Arafat.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában