Koronavírus

2020.12.18. 13:02

Iohannis: Valamennyi jelenleg hatályos korlátozás érvényben marad karácsonykor és újévben is

Karácsonykor és a szilveszteri ünnepségek alatt is érvényben maradnak a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott korlátozó intézkedések – jelentette ki Klaus Iohannis.

Az államfő ellátogatott pénteken a bukaresti Cantacuzino intézethez, amely átveszi és tárolja a COVID-19 elleni vakcinákat. „Valamennyi jelenleg hatályos korlátozás érvényben marad karácsonykor és újévben is” – nyilatkozta Iohannis, hozzátéve, hogy ezeknek az intézkedéseknek a betartása nem fakultatív, hanem mindenki számára kötelező. Rámutatott, az emberek többsége érti, hogy mi a cél a korlátozásokkal és a védelmi intézkedésekkel.

„Mindezek azért vannak, hogy megvédjenek bennünket a betegségtől, és nap mint nap azt észleljük, hogy helyesek voltak ezek az intézkedések. Mindannyian láthatják a napi szinten közölt adatokat: nem szabadultunk még meg a járványtól, több ezer új megbetegedést jegyeznek minden nap, de napról napra csökken az új fertőzöttek száma” – fogalmazott, hozzátéve, az „enyhe csökkenés” még nem jelenti azt, hogy „kiengedhetünk”.

Az elnök ugyanakkor azt tanácsolta az embereknek, hogy töltsék otthon az ünnepeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában