Emelések

2019.12.06. 09:50

Iohannis: továbbra is emelni akarjuk a nyugdíjakat

Klaus Iohannis szerint az Orban-kormány, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és ő maga is támogatja a nyugdíjak emelését. Csütörtök esti sajtótájékoztatóján az államfő azt is kijelentette, hogy ,,biztosan„ nem lesznek bércsökkentések a közszférában.

A nyugdíjtörvény kilátásba helyezett módosításával kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva Iohannis rámutatott, csütörtökön többek között erről is egyeztetett a miniszterelnökkel és a munkaügyi miniszterrel, akik szerint a jelenleg hatályos jogszabály több ponton is ,,homályos„, és számos méltánytalanságot tartalmaz, ezért javításra szorul. ,,Ami a nyugdíjak emelését illeti, jómagam is, az Orban-kormány is, és a Nemzeti Liberális Párt is továbbra is emelni akarjuk a nyugdíjakat” – fogalmazott.

Az államfő megjegyezte, a jövő évi állami költségvetésről egyelőre csak elviekben tárgyalt a kormány képviselőivel, konkrét részletekről még nem beszéltek. Megkérdezték tőle, tudomása szerint lesznek-e bércsökkentések, tervezik-e a bérek befagyasztását vagy új adók bevezetését. ,,Nem lesz ilyesmi. Biztosan nem lesznek fizetéscsökkentések. Szó sem lehet erről„ – válaszolt az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában