Aktuálpolitika

2020.10.21. 19:09

Iohannis szerint az államvezetés nem mérlegeli jelenleg a teljes lezárást

Az államvezetés szintjén nem tárgyalnak jelenleg arról, hogy a járványhelyzet miatt minden tevékenységet leállítsanak – szögezte le szerdai sajtóértekezletén Klaus Iohannis.

Az államfő rámutatott, jelen pillanatban nincs szó egy esetleges újabb teljes lezárásról, keresik a megoldásokat a vírus terjedésének fékezésére úgy, hogy a fontos tevékenységek ne álljanak le. „Bármennyire is aggasztó a helyzet – én magam is nagyon aggódom -, meg kell találnunk a módját annak, hogy a világjárvány dacára ne álljunk le” – nyomatékosította.

Az elnök hozzátette, növelni kell az intenzív terápiás ágyak számát a koronavírusos betegeket kezelő kórházakban.

Tömeges tesztelés

Romániának nincs kapacitása arra, hogy nagyon nagy számú koronavírustesztet végezzen el naponta – jelentette ki a Cotroceni-palotában tartott szerdai sajtóértekezletén Klaus Iohannis államfő, hozzátéve: a tömeges tesztelést csak olyan személyek ajánlják, akik „ki akarnak tűnni”.

„Ami azonban ajánlott – és Romániában ezért növekszik a tesztelések száma -, hogy minden fertőzésgyanús embert leteszteljünk. Amint mindenki tudja, járványügyi vizsgálatot végeznek, és minden személyt tesztelnek” – közölte Iohannis.

Az államfő szerint méltányolandó, hogy Románia elérte, hogy egy nap alatt 37 ezer teszt eredményét dolgozzák fel.

Borítóképünkön: Klaus Iohannis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában