Felkészülés

2021.07.29. 09:38

Iohannis: Romániának fel kell készülnie a koronavírus-járvány negyedik hullámára

Romániának fel kell készülnie a koronavírus-járvány negyedik hullámára, amely lelassításának 'legbiztosabb módja' az oltás – jelentette ki szerda este Klaus Iohannis.

Forrás: presidency.ro

Az államfő a román mentőszolgálat napján 45 orvost és egészségügyi asszisztenst tüntetett ki. Az eseményen mondott beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy az alacsony napi fertőzésszámok ellenére a pandémia még nem ért véget. Emlékeztetett, hogy több országba elérkezett már a járvány negyedik hulláma, amelyre Romániának is fel kell készülnie.

„A legbiztosabb módja a járvány lelassításának az oltás. Arra biztatom a beoltatlanokat, hogy adassák be bizalommal a vakcinát, mert bizonyítottan védelmet nyújt a koronavírus ellen. Ezáltal személyesen hozzájárulnak ahhoz, hogy véget érjen ez az egészségügyi válság” – jelentette ki az államfő.

Klaus Iohannis hangsúlyozta a félretájékoztatás elleni fellépés fontosságát is. „Nemzetünk szolidaritásának gyengítése a célja az álhírek és hamis információk terjesztőinek. Ne hagyjuk, hogy ezt megtegyék!” – fogalmazott az elnök, majd elismerően szól a mentőszolgálatokban dolgozók munkájáról.

Az államfő szerint a mentősök nap mint nap áldozatokat hoznak azért, hogy hivatásuknak eleget tegyenek. „A nehéz időszakok után sokszor fáradtan, a jelenlétüket hiányoló családjukat otthon hagyva, önök mindig készek arra, hogy emberéleteket mentsenek. Önök azok, akik folyamatosan kimerítő versenyt futnak az idővel, olyan versenyt, amelytől életek függenek. Ezek a kitüntetések a román állam elismerését jelentik az önök áldozatai iránt' – jelentette ki Klaus Iohannis.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában