Egészségügy

2020.03.26. 15:47

Románia, az Európai Unió nevében, tízmillió euró értékben vásárol lélegeztetőgépet

Románia, az Európai Unió nevében, tízmillió euró értékben vásárol lélegeztetőgépet – közölte csütörtökön Klaus Iohannis államfő.

Még az Európai Unió Tanácsának román elnöksége idején döntöttek arról, hogy az európai polgári védelmi mechanizmus keretében létrehoznak egy stratégiai orvosifelszerelés-lerakatot – mondta el az államfő és hozzátette: ez helyileg Romániában lesz.

'Első szakaszban Románia, az Európai Unió nevében, 10 millió euró összegben vásárol orvosi védőeszközöket – maszkokat és egyéni védőöltözeteket – és lélegeztetőgépeket. Ez az eljárás az Európai Bizottság által közvetlenül végrehajtott beszerzésektől függetlenül zajlik, de ha ezek az anyagok rendelkezésre állnak, akkor Románia is igényelheti a stratégiai tartalék egy részét„ – magyarázta az államfő a Cotroceni-palotában.

Hangsúlyozta: fontos, hogy gyors legyen a járvány kezeléséhez szükséges orvosi berendezések és eszközök beszerzése, hogy az érdekelt tagállamok mihamarabb birtokba vehessék ezeket a termékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában