Kérelem

2020.01.20. 16:30

Iohannis rendkívüli ülésszak összehívását kérte a parlamenttől

Klaus Iohannis államfő hétfőn bejelentette: elküldte a parlamentnek a rendkívüli ülésszak összehívására vonatkozó kérelmét. A kormány ennek a rendkívüli ülésszaknak a keretében szándékozik felelősséget vállalni a kétfordulós polgármester-választást lehetővé tevő törvényért.

Iohannis a január 27-e és 31-e közötti időszakot tartja megfelelőnek erre a célra.

Az államfő a két házelnöknek, Teodor Meleşcanunak és Marcel Ciolacunak küldte el a levelet, amelyben rendkívüli ülésszakot kér, hogy ennek keretében vállalhasson felelősséget a kormány a helyhatósági választásokat szabályozó 2015/115-ös törvény, a 2001/215-ös helyi közigazgatási törvény, illetve a helyi választott képviselők jogállására vonatkozó 2004/393-as törvény módosításaiért.

Iohannis szerint a tervezetben megfogalmazott módosítások jogi keretet fognak biztosítani ahhoz, hogy tartósabb kapcsolat alakuljon ki a választók és a választott képviselők között, és ezáltal jobban működjenek a helyi hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában