Járványhelyzet

2021.09.22. 08:41

Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a korlátozások nem mélyítik el a jogsértéseket

Klaus Iohannis államfő arra hívta fel a figyelmet az ENSZ Közgyűlésén, hogy a tagállamoknak meg kell bizonyosodniuk arról, hogy a COVID-19 járvány indokolta korlátozások nem mélyítik el a jogsértéseket.

Az elnök hangsúlyozta, hogy az emberi jogok védelme az egyes államok felelőssége, és 'mindannyiunknak meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a COVID-19 miatti korlátozások nem mélyítik el az emberi jogok megsértését'.

Románia elengedhetetlenül fontosnak tartja a diszkrimináció, a gyűlöletbeszéd, az antiszemitizmus elleni küzdelmet, ezért idén elfogadta első országos stratégiáját az antiszemitizmus, az idegengyűlölet, a radikalizálódás és a gyűlöletbeszéd megelőzésére és leküzdésére. Hazánk folytatja a munkát e célok elérése érdekében, többek között azzal, hogy a 2023-2025-ös időszakra mandátumot kér az Emberi Jogi Tanácsban – mondta az államfő.

Az ENSZ Közgyűlésének 76. ülésszaka keddtől csütörtökig zajlik New Yorkban. Románia küldöttségét Klaus Iohannis államfő vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában