Elismerés

2021.08.18. 21:29

Iohannis kitüntette az olimpiai sportolókat

Fotó: romanialibera.ro

Kitüntette szerda este Klaus Iohannis államfő a tokiói olimpiai játékokon érmet szerzett román sportolókat.

A Cotroceni-palotában tartott ceremónián állami kitüntetésben részesültek a következő sportolók: Nicoleta Ancuţa Bodnar és Simona Geanina Radiş (aranyérem, női kétpárevezős), Ana-Maria Popescu (ezüstérem, párbajtőr), Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă (ezüstérem, férfi kettes evezés), Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari (ezüstérem, kormányos nélküli férfi négyes evezés).

Az államfő gratulált a sportolóknak a világ legrangosabbnak és legjelentősebbnek tartott sporteseményén elért eredményükért, és köszönetet mondott edzőiknek, valamint az őket felkészítő csapat többi tagjának is.

„Mindannyiszor hatalmas elvárások nehezednek önökre a román emberek részéről, főleg a versenyek döntőiben. A dobogóra állás örömének hátterében azonban sokévi megfeszített munka, rengeteg áldozat és sok könny húzódik, a tehetség, erőfeszítés, kitartás és összpontosítás harmonikus egyvelege mellett. Mindezekért önök megérdemlik az elismerésünket és hálánkat” – fogalmazott.

Az elnök hozzátette, mindenki tudatában van annak, hogy sok a hiányosság a teljesítménysport terén, ezek azonban orvosolhatók, és meggyőződése, hogy a terület felelőseit a jó szándék vezérli, és motiváltak a sportinfrastruktúra fejlesztésében, a tehetségek támogatásában.

Az eseményen részt vett Florin Cîţu kormányfő, a Román Olimpiai és Sportbizottság elnöke, Mihai Covaliu, a Román Evezős Szövetség elnöke, Elisabeta Lipă, valamint a Román Vívószövetség elnöke, Marius Florea is.

Románia egy arany- és három ezüstéremmel a 46. helyen végzett a tokiói olimpia éremtáblázatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában