Választások

2020.09.28. 18:11

Iohannis: Hiteles többségre van szükség, amely olyan fontos törvényreformokat kezdeményez, mint a kétfordulós polgármester-választás

Új parlamenti többségre van szükség, amely haladéktalanul törvényreformokat kezdeményez, például a kétfordulós polgármester-választásra való áttérést – nyilatkozta hétfőn Klaus Iohannis.

 

Az államfő a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában rámutatott, egy lépés választja el még az országot attól, hogy teljes legyen a változás.

„A helyhatósági választásokon elért sikert meg kell erősíteni a decemberi parlamenti választásokon, amikor az állampolgárok szavazatukkal meggátolhatják a jelenlegi mérgező többséget abban, hogy további helyrehozhatatlan károkat okozzon. Csak akkor teljesül majd minden feltétel ahhoz, hogy Románia valóban modernizálódjon” – fogalmazott.

Iohannis szerint hiteles többségre van szükség, amely haladéktalanul elindítja a parlamentben a régóta várt törvényreformokat.

„Ezek között szerepel a kétfordulós polgármester-választás újbóli bevezetését célzó törvénymódosítás. Ez egy alapvető fontosságú lépés, amely a következő helyhatósági választásokon nagyobb legitimitást biztosítana azoknak, akik négy évre elnyerik a városok, községek vezetését” – nyomatékosította az államfő. A

Címkék#Iohannis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában