Aktuálpolitika

2020.12.14. 18:07

Iohannis: December 21-én szándékozom összehívni az új parlamentet

Egy héten belül össze akarja hívni az új parlamentet – jelentette be hétfő délután Klaus Iohannis államfő.

„Tekintve, hogy a Központi Választási Iroda közzétette a parlamenti választások végleges eredményeit, minden feltétel adott az új parlament összehívásához. Tájékoztatom önöket, hogy az új parlamentet jövő héten, december 21-én szándékozom összehívni. Hétfőn megalakul az új parlament” – mondta Iohannis.

Iohannis azt is elmondta, hogy még nem adott minden feltétel a kormányfőjelölt nevesítéséhez a parlamentbe bejutott alakulatok képviselőivel folytatott konzultációk első köre után.

„A tanácskozások első körében lezajlott a véleménycsere köztem és az alakulatok képviselői között, azonban elmondhatom, hogy egyelőre még nem adott minden feltétel a miniszterelnök-jelölt nevesítéséhez, hogy kormányt lehessen alakítani” – jelentette ki az államfő a Cotroceni-palotában.

Iohannis szerint még legalább egy egyeztetési fordulóra van szükség.

Az államfő a hétfői nap folyamán konzultációt tartott a parlamenti pártok képviselőivel a leendő miniszterelnök-jelölt személyéről.

Borítóképünkön: Klaus Iohannis

Címkék#Iohannis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában