Iohannis: A siker mindenekelőtt a romániai demokrácia győzelmeként könyvelhető el

 A vasárnapi helyhatósági választásokon elért siker elsősorban a romániai demokrácia győzelmeként könyvelhető el – jelentette ki hétfőn Klaus Iohannis államfő.

Agerpres

A Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában az elnök azt mondta, az önkormányzati választások a romániai jobboldal sikerét hozták.

„Egy olyan új politikai valóság körvonalazódott Romániában, amelyben a PNL és az USR a jó irányú változást képviselő fő hatalmak, a PSD pedig ellenzékbe szorul” – fogalmazott.

Az államfő gratulált a PNL-nek és az USR-PLUS szövetségnek a választásokon elért eredményért, majd megköszönte a választópolgároknak, hogy a jelenlegi egészségügyi válság ellenére is szép számban elmentek szavazni.

„A szavazási folyamat jelentősebb problémák nélkül zajlott, ami újabb bizonyítéka annak, hogy a hatóságok felelős munkájának mindig megvan az eredménye” – nyomatékosította.

Rámutatott, a PNL „történelmi sikert” ért el a helyhatósági választásokon, az elmúlt 30 év viszonylatában a legjobb választási teljesítményt hozta, ugyanakkor „az út elején álló, fiatal USR-PLUS” is jó eredményt tud felmutatni.

„A jobboldal győzelme rendkívül fontos, de ez csak egy szakaszgyőzelem. Arra biztatom a demokratikus pártokat, folytassák a párbeszédet, hogy nyerjék el a román emberek bizalmát egy erős, felelős, fejlesztési megoldásokat kínáló kormány alakításának lehetőségét illetően” – jelentette ki.A reformáció emléknapját ünneplik a protestáns gyülekezetek
Luther Márton a hagyomány szerint 1517-ben e napon tűzte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára.
Hetekig nem számíthat Neymarra a PSG
A brazil játékos a török Istanbul Basaksehir otthonában 2-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen sérült meg.
Átlépte a százmilliárdot a babakötvénybe fektetett összeg (videó)
A magyar családok is úgy látják, megéri ebben a formában is gondoskodni a fiatalok életkezdéséről – mondta Varga Mihály.
Négyestés irodalmi sorozatot indít a PIM
A műsor élő online adásban is követhető lesz.
Meglepő eredményt hozott az ismert üstökös belsejének elemzése
Szokatlanul lágy a 67P/Csurjumov-Geraszimenko üstökös belseje.