Aktuálpolitika

2020.08.19. 18:42

Iohannis a gyerekpénz és nyugdíjemelésről: Ennyire van lehetőség a válság közepette

Annyival emeli a kormány a gyermeknevelési pótlékot és a nyugdíjakat, amennyivel azt a világjárvány előidézte gazdasági válság lehetővé teszi – nyilatkozta szerdán Klaus Iohannis.

„Mindenki szeretne jobban keresni, és a kormány is szeretne több pénzt adni az embereknek, akiknek nagyobbak az elvárásaik, ahhoz azonban, hogy ez lehetséges legyen, pénzre van szükség” – fogalmazott.

Az elnök hozzátette, „nem létező pénzt nem lehet elosztani”, és ha Romániába begyűrűzik a gazdasági válság, és csökkennek a jövedelmek, nem lehet növelni a kiadásokat.

Iohannis kiemelte, bár a gazdasági szakértők többsége azt mondta, jelen gazdasági helyzetben nincs lehetőség a nyugdíjak és a gyermekpénz emelésére, a kormány megtalálta a megoldást arra, hogy a gyermekpénzt több szakaszban emelje, és a nyugdíjpont értéke is nő.

„Most ennyire van lehetőség. Később, amikor majd magához tér a gazdaság, minden bizonnyal találnak majd megoldást a további emelésekre is” – nyomatékosította az elnök.

Borítóképünkön Klaus Iohannis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában