Szabályok

2021.08.20. 13:28

Ioana Mihăilă: továbbra is kötelező lesz a védőmaszk viselése az iskolák zárt tereiben

A 6 évnél nagyobb gyerekek esetében az új tanévben is kötelező lesz a védőmaszk viselése az oktatási intézmény zárt tereiben – jelentette be Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter pénteken, a miniszterelnök által összehívott, a tanévkezdésre vonatkozó intézkedésekről szóló munkamegbeszélés végén.

Fotó: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

A tárcavezető leszögezte, a szabadban – iskolaudvaron – nem lesz kötelező a védőmaszk viselése. A testnevelésórákat inkább a szabadban kell megtartani, és ha ez valamilyen oknál fogva nem lehetséges, a fertőzöttségi rátától függ, hogy zárt térben megtarthatók-e vagy sem.

Mint mondta, a megbeszélésen egyetértettek abban, hogy 'minél hosszabb ideg nyitva kell tartani az iskolákat', hogy a diákok jelenléti oktatásban részesülhessenek. Hozzátette azonban, hogy 'biztonságos körülményeket' kell teremteni az oktatási intézményekben, szükség van az óvintézkedések betartására, hogy a megfertőződés kockázatát minél jobban csökkentsék.

Az iskolákban zajló immunizálásról még folynak az egyeztetések az országos oltáskampányt koordináló bizottsággal, tette hozzá az egészségügyi miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában