Riasztás

2021.04.13. 14:10

INHGA: Elsőfokú árvízriasztás csütörtök délig 13 erdélyi és bánsági megyében

Elsőfokú (sárga jelzésű), csütörtökig érvényes árvízriasztást adott ki kedden az Országos Vízügyi és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) 13 erdélyi és bánsági folyó vízgyűjtő medencéjére.

Fotó: Alexandru Nitescu

A hidrológusok szerint kedd este 10 órától csütörtök délig nagy hozamú víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, nő a folyóvizek szintje, a vízállás meghaladhatja a készültségi szintet a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Túr, Maros és mellékfolyói (Hargita, Maros, Beszterce-Naszód, Kolozs, Fehér, Szeben, Hunyad és Arad megye), Béga, Temes, Pogăniş felső folyása, Berzava és Karas (Temes és Krassó-Szörény megye).

Érvényes még a riasztás az Iza, Lápos (Máramaros és Szatmár megye), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), Kis-Szamos (Bihar és Kolozs megye), Sebes-Körös (Kolozs és Bihar megye), Fekete-Körös (Bihar és Arad megye), Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye) felső folyására, valamint középső és alsó folyásának mellékfolyóira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában