kevesebb

2020.12.28. 19:21

Idén karácsonykor negyven százalékkal csökkent az erőszakos bűncselekmények száma tavalyhoz képest

Az idei karácsonyi időszakban mintegy negyven százalékkal csökkent az erőszakos bűncselekmények száma az elmúlt év ugyanezen periódusához viszonyítva – nyilatkozta hétfőn a belügyminisztérium szóvivője.

Forrás: Pixabay

Monica Dajbog rámutatott, idén december 24-e és 27-e között 43,8 százalékkal esett vissza az esetleges bűntettekkel kapcsolatos feljelentések száma, több mint 40 százalékkal csökkent az erőszakos bűntetteké – ide sorolhatók a rablások is -, ugyanakkor 63,2 százalékkal kevesebb súlyos közúti balesetet jegyeztek, mint tavaly ilyenkor.

Az elmúlt 24 órában a 112-es egységes segélyhívószámon bejelentett több mint 2100 esethez szálltak ki a rendőrök és csendőrök, és a bejelentések mintegy 76 százaléka igazolódott be.

Az országszerte elindított összesen 643 közrendvédelmi akció keretében mintegy 7 ezer szabálysértést észleltek, és 544 ügyben bűncselekmény gyanújával vizsgálat indult. A közúti ellenőrzések során 358 gépkocsivezetőnek bevonták a jogosítványát és elvették 97 jármű forgalmi engedélyét – mondta még Dajbog.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában