Koronavírus

2020.04.08. 20:09

Húsz román állampolgár tartózkodik a Zaandam és a Rotterdam üdülőhajókon

Összesen húsz román állampolgár tartózkodik a Zaandam és a Rotterdam üdülőhajókon, amelyeken több koronavírusos megbetegedést észleltek, és jelenleg Fort Lauderdale (USA) kikötőjénél állomásoznak – közölte a külügyminisztérium.

A Románia miami főkonzulátusától származó adatok értelmében a Zaandam tengerjárón nyolc román állampolgár tartózkodik (heten a személyzet tagjai, egy másik személy szolgáltatói szerződéssel dolgozik a hajón), a Rotterdam üdülőhajón pedig 12 román állampolgár van, akik a személyzet tagjai, illetve szerződéses alkalmazottak. A külügy szerint egyik román állampolgár sem kért konzuli segítségnyújtást az illetékes külképviseletektől.

A Zaandam és a Rotterdam üdülőhajók – amelyek fedélzetén több koronavírusos beteg is van – április 2-án kötöttek ki Florida partjainál, miután több latin-amerikai kikötő is megtiltotta, hogy lehorgonyozzanak. Az utasok egészségi állapotuk függvényében, ellenőrzött körülmények között hagyhatták el a hajókat.

Borítóképen: Zaandam üdülőhajó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában