Karantén

2021.03.21. 19:22

Hetvenkét órával meghosszabbítják a karantént Temesváron és a környező négy településen

Hetvenkét órával meghosszabbítják az eredetileg vasárnap éjfélkor lejáró karantént Temesváron és a környező négy községben – jelentette be vasárnap este a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A megyeszékhely mellett Újszentest (Dumbrăviţa), Gyüreget (Giroc), Mosnicatelepet (Moşniţa Nouă) és Győrödöt (Ghiroda) érinti a döntés.

A határozatot az országos katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetője hozta meg az egészségügyi minisztériummal való egyeztetést követően, miután a Temes megyei vészhelyzeti bizottság (CJSU) egy nappal korábbi ülésén – a megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) és az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) ajánlása ellenére – nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget a vesztegzár hét nappal való meghosszabbítására vonatkozó javaslat.

Ezeken a településeken továbbra is magas a koronavírusos megbetegedések száma, és beteltek a helyek az intenzív terápiás osztályokon – nyomatékosítja közleményében a GCS.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában