havazás

2020.12.14. 16:06

Hétfőn a Bâlea-tónál 65 centiméteres volt a hóréteg, jelenleg itt a legvastagabb az országban

Romániában a Fogarasi-havasokban, a Bâlea-tónál van jelenleg a legnagyobb hó: hétfőn 65 centiméteres vastagságú hóréteget mértek – mondta el az AGERPRES hírügynökségnek Narcisa Milian, a dél-erdélyi regionális meteorológiai központ szóvivője.

A meteorológus szerint a 65 centiméter vastag hótakarót 2034 méteres magasságban mérték, és szerinte az elkövetkező napokban ez az érték nem fog nőni.

Télen csak felvonóval lehet eljutni a Bâlea-vízeséstől a tóig, a nagy hó és a lavinaveszély miatt ugyanis a Transzfogarasi utat lezárják a forgalom elől az évnek ebben a szakában. A felvonót csak megfelelő időjárási körülmények között működtetik. A https://www.balea-turism.ro/telecabina internetes oldal szerint egy oda-vissza utazás ára a felvonóval 60 lej személyenként.

A hegyimentők felhívják a téli sportok kedvelőinek a figyelmét, hogy kérjenek információkat a Bâlea-tónál állomásozó kollégáktól, tekintve, hogy a környéken mérsékelt fokozatú lavinaveszélyt állapítottak meg.

Borítóképünkön a hó födte Bâlea-tó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában