Hallgassa élőben!
Fotó: ISU Bacau

Hét személy vesztette életét egy Bákó megyében történt közúti balesetben

Hét személy vesztette életét vasárnap, a Bákót Egyedhalmával (Adjud) összekötő 2-es országúton, Răcăciuni település kijáratánál történt balesetben, amelyben személygépkocsi ütközött össze egy kisbusszal.

Agerpres

Az ütközés nyomán 5 felnőtt és 2 gyermek halt meg, öt személyt – 1 kiskorút és 4 felnőttet – pedig a bákói sürgősségi kórházba szállítottak – tájékoztatott Andrei Grecu őrnagy, a Bákó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője. A személygépkocsiban 5 személy ült: 2 felnőtt és 3 gyermek; a kisbuszban pedig 7 felnőtt. A katasztrófavédelem szerint meghalt a személygépkocsiban ülő egyik felnőtt, illetve két gyermek és a mikrobuszban ülők közül négyen.

A Bákó megyei hatóságok vörös akciótervet rendeltek el. A helyszínre több mentőcsapat és katonai tűzoltócsapat szállt ki. A katasztrófavédelem Galac és Vrancea megyei egységeket is kiküldött, valamint egy SMURD-helikoptert is bevetettek.Elképesztő dologra bukkantak búvárrégészek a tengerfenéken Spanyolországban
A 4. és 5. századból származnak.
Felgyorsítanák a földterületek visszaszolgáltatását
Hernyák Zsóka győzött a vajdasági magyar drámaíróversenyen
A díjnyertes darabot Molnár-Gábor Dóra állította színpadra.
Minden új templom bástya a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben!
A magyarok csak keresztényként maradhatnak meg és minden egyes új templom bástyát jelent a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben.
Nem adták ki az első díjat a DrámaÍRÓ kategóriában
Nem adták ki az első díjat az idén ötödik alkalommal megszervezett dráMÁzat drámapályázat drámaÍRÓ kategóriában – közölték az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.