Hallgassa élőben!

Hegedüs Csilla államtitkári megbízatást kapott

Az európai beruházások és projektek minisztériumának államtitkárává nevezte ki Hegedüs Csillát a miniszterelnök.

Florin Cîţu rendelete kedden jelent meg a Hivatalos Közlönyben.

A kormányfő ugyanakkor felmentette tisztségéből a tárca korábbi államtitkárát, Liliana Anghelt.

Hegedűs Csilla, hivatalos facebook oldalán a következőket írja:

„Most már hivatalos! Mától az európai alapok minisztériumában vagyok államtitkár!

17 éve nyertünk először uniós pályázatot, és azóta is abból szervezzük a kulturális programokat a Bonchidai Bánffy kastélyban. 15 éve dolgozom az európai bizottsággal. Azért jöttem az európai uniós alapok minisztériumába dolgozni, mert változtatni akarok: azt akarom, hogy új, jobban fizetett munkahelyek legyenek ebben az országban, jó utakon járjunk, felújított iskoláink, kórházaink templomaink és kastélyaink legyenek. Hogy ne a kútról kelljen a vizet hozni. Románia több pénzt kap most az uniótól, mint valaha. Én változtatni és hozzájárulni akarok az Európai Unió nyújtotta Helyreállítási Alap kialakításához, amely lehetőséget ad arra, hogy a tagállamok a koronavírus okozta járvány következményeit enyhítsék, és újra növekedési pályára állhassanak. Együtt az EU 2021–2027-es időszakra vonatkozó többéves pénzügyi keretéről (MFF) szóló rendeletével, lényeges változások elérésén fogok dolgozni.

Köszönöm a szövetségi elnök és az RMDSZ bizalmát, dolgozni jöttem, dolgozni fogok.”Az Anfieldre látogat a Chelsea a hétközi fordulóban
Előrehozott mérkőzéseket rendeznek Angliában.
Restaurálják a román kori textilművészet legjelentősebb emlékét
A 68,38 méter hosszú, fél méter széles hímzés 58 képben, magyarázó latin szövegekkel mutatja be Anglia normann meghódítását.
Az amazóniai erdőirtásokat is figyeli Brazília saját műholdja
A szatellitet vasárnapra virradóra bocsátottak fel a Satish Dhawan indiai űrközpontból.
Nyertek a bihari labdarúgócsapatok
Négyből három!
Hosszú idő után visszatértek a pályára az ifjúsági kosárlabdázók is, a múlt hétvégén Máramarosszigeten versengtek a nagyváradi utánpótláskorúak, mégpedig az U13-as korosztályú csapatok.