Piteşti-i haláleset

2021.04.22. 19:34

Házi őrizetbe helyezték a két gyanúsított rendőrt

Az Argeş megyei ítélőtábla úgy döntött csütörtökön, hogy előzetes letartóztatás helyett házi őrizetbe helyezi azt a két piteşti-i rendőrt, akiket vasárnap őrizetbe vettek visszaélés és halált okozó testi sértés miatt, miután meghalt egy férfi, akit a szóban forgó két rendőr próbált meg eltávolítani tűzeset miatt egy vendéglő teraszáról. A táblabíróság helyt adott a két vádlott fellebbezésének és megsemmisítette az Argeş megyei törvényszék korábbi, előzetes letartóztatásra vonatkozó határozatát. A házi őrizet alatt a vádlottak nem kommunikálhatnak egymással, az áldozat családjával és a tanúkkal, és meg kell jelenniük a rendőrségen, valahányszor behívják őket. A törvényszék korábban helyt adott az ügyészek kérésének, és 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte a két rendőrt, amelyet ezek megfellebbeztek a piteşti-i táblabíróságnál. Péntek este meghalt egy 63 éves férfi Piteşti-en, miközben a rendőrök megpróbálták eltávolítani egy vendéglő teraszáról, mert a konyhában tűz ütött ki.

Az erőszakos halálra utaló boncolási eredményeket vasárnap ismertette az ügyet kivizsgáló Argeş megyei törvényszéki ügyészség főügyésze jelenlétében Dan Manu törvényszéki orvos. „Megállapítottuk, hogy a halál erőszakos volt, politrauma következtében állt be, a halál közvetlen oka pedig a nyak és a mellkas lágy részeinek összenyomódása által előidézett fulladás volt” – mondta Dan Manu, aki azt is közölte, hogy az áldozat véralkoholszintje meghaladta a 2 ezreléket. A boncolás során koponya- és agyi sérüléseket is megállapítottak, amelyeket esés, de ütés is okozhatott.

Az ügyészség a két rendőrt vasárnap vette őrizetbe ez ügyben, miután meghallgatta a tanúkat és a helyszínen készült videofelvételt is megtekintette. A két rendőr ellen visszaélés és halált okozó testi bántalmazás miatt folyik eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában