Harmadszorra is Biró Rozáliát választották az RMDSZ Nőszervezete elnökévé

Harmadik alkalommal választották elnökké Biró Rozáliát az RMDSZ Nőszervezete élére szombaton.

Agerpres

Marosvásárhelyen tartott országos küldöttgyűlésén az RMDSZ Nőszervezete kiértékelte az elmúlt két év munkáját, ugyanakkor meghatározta a következő két év prioritásait is.

‘A jövő évi választásokon azt szeretnék, hogy 500 nő képviselje az önkormányzatokban az erdélyi magyar közösség érdekeit. Emellett elfogadtak egy családpolitikai állásfoglalást, ugyanis szerintük a családok hathatós támogatása nélkül veszélybe kerülhet az erdélyi magyar közösség jövője. A küldöttgyűlésen megválasztották az új elnökséget is. A Nőszervezet elnöki tisztségét továbbra is Biró Rozália tölti be, ügyvezető elnök pedig Bogya Anna lett’ – olvasható a szervezet közleményében.

Az RMDSZ Nőszervezetének elnökét három éves mandátumra választják. Biró Rozáliát először 2013-ban bízták meg ezzel a tisztséggel. A Nőszervezetnek 23 megyei és közel kétszáz helyi fiókszervezete van.

Borítókép: RMDSZ Nőszervezet/FacebookKövesse nálunk élőben az Operatív Törzs szombati tájékoztatóját!
10-órakor kezdődik a beszámoló.
Esőerdő maradványaira bukkantak az Antarktiszon
Az erdő a dinoszauruszok korában növekedhetett itt.
Élelmiszercsomagokat osztottak az Érmelléken
Önkéntes elkülönítés a hajléktalanszállón
Kétszázezer FFP2 maszk érkezett Kínából egy TAROM-géppel
Kétszázezer FFP2 szűrőosztályú maszk érkezett péntek, április 4-én este Kínából Romániába egy TAROM repülőgép fedélzetén – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).