Védőoltás

2021.01.12. 18:23

Gheorghiţă: Az idős személyek családorvosuk közvetítésével kérjenek előjegyzést a koronavírus elleni oltásra

Fotó: Alexandru Nitescu

A javaslat az, hogy az idős személyek családorvosuk közvetítésével kérjenek előjegyzést a koronavírus elleni oltásra – nyilatkozta kedden az országos oltókampány koordinátora.

Valeriu Gheorghiţă azt mondta, tárgyalt a témáról a családorvosokról is, akik közül többen is kérték ezt a eljárást. Azért javasolják az idős személyeknek, hogy családorvosuk közvetítésével regisztráljanak a koronavírus elleni oltásra, mert ő ismeri a legjobban egészségi állapotukat, és tud megfelelő információkkal szolgálni az oltásról, a vakcina jótékony hatásairól. Ez esetben az előjegyzés minden beteggel külön-külön történik, a páciens választja ki a számára leginkább megfelelő időpontot és oltóközpontot – nyomatékosította, hozzátéve, ha valaki nem akarja ezt az eljárást választani, előjegyzést kérhet egyénileg vagy hozzátartozóján keresztül online, továbbá a call centeren vagy az önkormányzat keretében működő szociális igazgatóságon keresztül.

A szakember szerint egyelőre nincsenek információk arról, hogy milyen az oltási kedv az idős korosztály körében.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában