Oltáskampány

2021.11.23. 14:19

Gheorghiţă: 45 egészségügyi intézmény van felkészülve az 5-11 évesek beoltására

Presedintele Comitetului National de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghita, sustine o conferinta de presa la Palatul Victoria, marti, 23 februarie 2021. EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Fotó: Mediafax

A hatóságok negyvenöt egészségügyi intézményt és 135, Pfizer-BioNTech vakcinát használó oltóközpontot azonosítottak, amelyek alkalmasak lehetnek az 5 és 11 év közötti gyerekek immunizálására – közölte kedden Valeriu Gheorghiţă, a lakosság beoltását koordináló országos testület (CNCAV) vezetője.

A katonaorvos szerint az Európai Gyógyszerügynökség várhatóan november 25-én tesz javaslatot az 5-11 évesek immunizálásának jóváhagyására, és 26-án megtörténik a tényleges jóváhagyás. Várhatóan december közepén a Moderna oltóanyagát is jóváhagyják ennek a korosztálynak a beoltására, a dózis az ő esetükben 10 mikrogramm lesz, és a két oltás között 21 napnak kell eltelnie – magyarázta Gheorghiţă.

Az 5-11 évesek beoltására alkalmas oltópontokat külön feltüntetik majd az országos oltási platformon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában