Hallgassa élőben!

GCS: 44 új koronavírusos megbetegedést jelentettek

A legutóbbi tájékoztatás óta 44 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 18.800 teszt eredményének feldolgozása nyomán – közölte vasárnap a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). A GCS szerint olyan személyekről van szó, akiknek korábban nem volt pozitív teszteredményük. Az új esetekkel 1.081.632-re nőtt a járvány eleje óta diagnosztizált fertőzöttek száma. 1.046.739 személyt közülük gyógyultnak nyilvánítottak. Ez idáig 8.548.006 RT-PCR koronavírusteszt eredményét dolgozták fel Romániában, és 1.667.738 antigén gyorstesztet végeztek. Az elmúlt 24 órában 9028 RT-PCR tesztet végeztek el (2214-et az esetmeghatározás és az orvosi protokoll alapján, 6814-et pedig kérésre), és 9804 antigén gyorsteszt eredményét dolgozták fel. Az új igazolt esetek mellett öt személynek ismét pozitív lett a koronavírustesztje.

Az elmúlt 24 órában egy koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés – közölte vasárnap a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Ezzel 34.253-ra emelkedett a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma Romániában. Az elhunyt nő az 50 és 59 év közötti korosztályhoz tartozott, egy Iaşi megyei kórházban kezelték, és más betegségei is voltak.

255 személyt kezelnek kórházban COVID-19-cel – jelentette vasárnap a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Jelenleg 30 személy szorul intenzív terápiás ellátásra. Románia területén 525 igazoltan koronavírus-fertőzött személy van otthoni, 410 intézményi elkülönítésben. Ugyanakkor 29.846 személy van házi, 12 intézményes karanténban. Az elmúlt 24 órában 193 hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívószámra a koronavírussal kapcsolatban.

Az elmúlt 24 órában Bukarestből (15), valamint Konstanca (6), Szatmár (5) és Temes (4) megyéből jelentették a legtöbb új koronavírusos esetet – közölte vasárnap a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Huszonhárom megyében egyetlen új megbetegedést sem jegyeztek. Minden megye és a főváros is zöld zónás, lakosságarányosan Kolozs megyében a legmagasabb a fertőzöttségi ráta, 0,06 ezrelék.

DossziéOlasz Anna a 4. helyen végzett 10 kilométeren
Olasz Anna a negyedik helyen végzett 10 kilométeres nyílt vízi úszásban a tokiói olimpián. Az aranyérmet a brazil Ana Marcela Cunha szerezte meg, a második a riói győztes holland Sharon van Rouwendaal, a harmadik az ausztrál Kareena Lee lett.
A Napraforgó lett idén Magyarország tortája
Kihirdették többek között Az ország cukormentes tortája és a Magyarország kenyere címek győzteseit is.
Brutálisat villantott egy autóban Tóth Andi
A szexi énekesnő újabb nagyon dögös képpel készült rajongóinak.
Biztos, hogy jövőre nem módosul a középiskolai felvételi módszertana
Gyönyörű képeken mutatja be Váradi Levente a magyar néptáncot
A fotográfus kötete Végtelen motívum – Hetvenéves a Magyar Állami Népi Együttes címmel jelent meg.