GCS: 1029-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Romániában

L. Orban: Jövő héten fogadja el a költségvetés-kiigazítást a kormány
Jövő héten fogadja el a költségvetés-kiigazítást a kormány – jelentette be a pénteki kormányülésen Ludovic Orban miniszterelnök.
M. Ciolacu: Elképesztő, hogy a miniszterelnök a gyerekeket és a nyugdíjasokat fenyegeti
Elképesztő, hogy egy olyan országban, ahol a pénzügyminiszter 'gazdasági robbanásról' beszél, a kormányfő a gyerekeket azzal fenyegeti, hogy nem ad gyermekpénzt, a nyugdíjasokat azzal, hogy nem folyósítja a nyugdíjat, az orvosokat és a tanárokat pedig azzal, hogy nem fizeti a béreket – nyilatkozta pénteken Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke.
Nép Ügyvédje: A kórházi beutalást nem lehet koronavírus-teszttől függővé tenni
Sürgősségi esetekben a kórházi beutalást nem lehet előzetes koronavírus-teszthez kötni – állapítja meg pénteki közleményében a Nép Ügyvédje.
Kötelező lesz szombattól Maros megyében is a maszkviselés, jövő héttől Hargitában is
Maros megyében kötelező lesz szombattól a védőmaszk viselése a piacokon, autópiacokon, buszmegállókban, vásárokon és más forgalmas nyílt tereken – rendelte el pénteken a megyei vészhelyzeti bizottság, Hargita megyében pedig jövőhéttől kezdődően.
Ismét történelmi csúcsot ért el csütörtökön az arany árfolyama
Ismét történelmi csúcsot ért el pénteken az arany árfolyama: egy gramm arany 271,0003 lei lejt ér, 2 lej 52 banival (0,94%) többet, mint szerdán (268,4712 lej) – jelentette a Román Nemzeti Bank (BNR).