Riasztás

2021.02.22. 08:47

Füstkibocsátást észleltek a Marius Nasta intézetnél

Tűz miatt riasztották vasárnap késő este a tűzoltókat a bukaresti Marius Nasta tüdőgyógyászati intézethez. A helyszínre kiérkezett egységek lángokat nem, csak füstkibocsátást észleltek az intézet udvarán levő mobilkórház egyik külső ventilátoránál. A koronavírusos betegek számára kialakított intenzív terápiás egységben hét személyt ápoltak, senki nem sérült meg.

A bukaresti katasztrófavédelmi felügyelőség vezetője, Orlando Şchiopu szerint vasárnap 22 óra 22 perckor kapták a riasztást, miszerint az ott dolgozók lángokat láttak a Marius Nasta intézet intenzív terápiás egységként működő mobilkórházában. Tíz tűzoltóautót és 14 mentős egységet vezényeltek ki a helyszínre, tűz azonban nem volt, csak füstkibocsátást észleltek az egyik külső ventilátornál.

A katasztrófavédelem és a szervizcég közösen fogja megállapítani, hogy mi okozta a füstkibocsátást – mondta Şchiopu, hozzátéve, hogy a mobilkórház belsejébe nem jutott be a füst.

A Marius Nasta tüdőgyógyászati intézet vezetője, Beatrice Mahler szerint az októberben létesített, 12 ágyas intenzív terápiás mobil egység múlt hét folyamán fertőtlenítés miatt zárva volt, pénteken nyitották meg. A koronavírus súlyos formájában szenvedő hét beteget ápoltak ott, egyikük sem szorult gépi lélegeztetésre. A hét páciens közül kettőt átvittek az intézet épületében működő intenzív osztályra, a többieket más osztályokon kezelik tovább.

Kiment a helyszínre vasárnap este az egészségügyi miniszter is. Vlad Voiculescu sajtónyilatkozatában azt mondta, „apró incidensről van szó, amely azonban nagy riadalmat okozott”. A tárcavezető szerint a mobilkórház műszaki berendezését két hónappal ezelőtt ellenőrizték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában