Tesztelés

2021.09.15. 19:09

Saját költségükön fogják teszteltetni magukat az egészségügyi dolgozók

Első olvasatban tárgyalta szerdán a kormány azt a javaslatot, hogy az oltatlan egészségügyi dolgozók kötelező módon rendszeresen teszteltessék magukat a saját költségükön – jelentette be a kabinet szerdai ülése utáni sajtótájékoztatóján a miniszterelnök.

Florin Cîţu újságírói kérdésre válaszolva elmondta, az intézkedésről még nem született végleges döntés. „Tudomásom szerint az egészségügyi dolgozók hetven százaléka be van oltva. Szándékunk szerint azt várjuk majd el tőlük (az oltatlanoktól – szerk. megj.), hogy teszteltessék magukat. Meglátjuk, hogy melyik a legmegfelelőbb változat” – mondta a kormányfő.

Hozzátette, hogy az egészségügyi dolgozóknak saját költségükön kell elvégeztetniük a koronavírustesztet. Arra a kérdésre, hogy miből fogják tudni majd kifizetni az akár heti rendszerességű teszteléseket, Cîţu kijelentette: „Még csak első olvasatban tárgyaltunk a javaslatról. Még megvitatjuk, máshonnan is várunk megoldásokat”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában