Gyerekpénz

2021.06.09. 18:53

Florin Cîțu: Átlátható számítási képlet kell

Fotó: Mediafax

A kormány gondoskodni fog arról, hogy a jövőben átlátható számítási képlet alapján emeljék a gyermeknevelési támogatás – jelentette ki szerdán a miniszterelnök.

Florin Cîţu leszögezte, a következő gyermekpénzemelés 2022-ben várható és 20 százalékos lesz, amint azt a szenátus által már megszavazott és jelenleg képviselőházi jóváhagyásra váró tervezet is előírja. Amennyiben az ellenzék megtámadja majd az alkotmánybíróságon – ahogyan azt kilátásba helyezték -, a kormány kénytelen lesz sürgősségi rendeletet kiadni erről – nyomatékosította.

A miniszterelnök arról is beszélt, a kormány ki fog dolgozni egy „átlátható számítási képletet”, és 2023-tól ennek alapján emelik majd a gyermekpénzt. „Jelenleg a juttatás megduplázásáról beszél mindenki, de mi történik majd utána? Kezdjük elölről az egészet? Nem. Szükség van egy átlátható számítási képletre, hogy az emberek tudják, mennyivel nő a gyermekpénz évente” – fogalmazott.

Hozzátette, úgy dolgozzák ki a képletet, hogy a gyermekpénzemelés az ország gazdasági teljesítményétől is függjön, ne a politikai szándéktól, ahogyan az eddig történt.

Címkék#gyerekpenz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában