Korlátozások

2021.09.23. 12:22

Florin Cîţu: a beoltottakra nem fog kiterjedni a kijárási tilalom

Premierul Florin Citu sustine un briefing de presa cu privire la Programul national de investitii "Anghel Saligny", vineri, 3 septembrie 2021, la sediul Guvernului din Bucuresti. EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Az országos vészhelyzeti bizottság javaslatára határozatot készül elfogadni csütörtöki ülésén a kormány arról, hogy a 6 és 12 év közötti gyerekek tesztelés nélkül is részt vehessenek bizonyos tevékenységekben a 3 ezrelékesnél nagyobb fertőzöttségi rátájú településeken – jelentette be a miniszterelnök.

Florin Cîţu elmondta, hogy a kormány más módosításokat is belefoglal az elfogadás előtt álló határozatba. Így például a törlik azt az előírást, hogy a 4 ezreléknél magasabb fertőzöttségi rátájú településeken csak 18 óráig tarthatnak nyitva az üzletek, ez a korlátozás 6 ezrelék fölött lesz érvényes. A miniszterelnök azt is javasolta, hogy az éjszakai kijárási tilalom ne érintse a beoltott személyeket.

Florin Cîţu indítványozza azt is, hogy a bevásárlóközpontok ételudvarait kerítsék be, és azok kizárólag uniós digitális Covid-igazolvánnyal rendelkező vendégeket fogadhassanak. „Nem korlátozhatjuk a beoltott személyek szabadságát pusztán azért, mert Romániában egyesek nem hajlandók oltakozni” – jelentette ki a kormányfő egy online rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában