Koronavírus Romániában

2020.03.16. 12:18

Fertőzött lett a dévai polgármester, bezár a hivatal

Pozitív lett a koronavírus-tesztje Florin Oancea dévai polgármesternek és Adrian David városmenedzsernek. Hétfőtől ideiglenesen bezár a polgármesteri hivatal és a hivatal alárendeltségébe tartozó több intézmény is, miután az eset kiderült.

Mindezek hatására a hivatal és a többi intézmény mintegy 600 alkalmazottja került otthoni karanténba. Vizsgálatuk még folyamatban van. Pogocsán Ferdinánd-Zoltán dévai alpolgármester a Mediafax hírügynökségnek elmondta: várják az alkalmazottak eredményeit, a polgármester pedig 14 napig Temesváron került orvosi felügyelet alá, akárcsak a városmenedzser. „Beszéltem a polgármesterrel vasárnap este. Jól érzi magát, nincs láza, nem köhög”- nyilatkozta az alpolgármester, aki elmondta, hogy ő is otthoni elkülönítésben van és várja a koronavírus-tesztjének eredményét.

Ferdinánd-Zoltán elmondása szerint nem akarták sem a város polgárait, sem az alkalmazottakat kitenni a fertőzés veszélyének, ezért döntöttek úgy, hogy bezárják a hivatalt.

A történések után a polgármesteri hivatalban fertőtlenítést is végeztek.

Borítóképünkön a dévai polgármesteri hivatal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában