Döntések

2021.08.18. 17:50

Felhívást intézett az AUR az állam felé az afgán menekültekkel kapcsolatban

Felhívást intézett a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) Klaus Iohannis államfőhöz, a Legfelsőbb Védelmi Tanácshoz (CSAT) és a kormányhoz, hogy ne hozzanak olyan döntést az afgán menekültekkel kapcsolatban, amely veszélyeztetné a nemzetbiztonságot és megterhelné az ország költségvetését. Keddi közleményében azt kéri az alakulat az államfőtől, a CSAT-tól és a kabinettől, ne tegyenek olyan ígéreteket a külföldi partnereknek, amelyekkel társadalmi nyomásnak és a terrorista fenyegetés veszélyének tennék ki a román állampolgárokat.

„Amíg hitelből élünk, az elnök, a CSAT és a kormány nem vállalhat az ország nevében olyan kötelezettségeket, amelyek pluszterhet rónának a még a belső szükségletek kielégítésére sem elegendő költségvetésre” – idézi a közlemény az AUR társelnökét, George Simiont.

Az alakulat másik társelnöke, Claudiu Târziu szerint nem Romániának kell fizetnie „mások hibáiért, kudarcaiért”.

„Nem lehet azt kérni Romániától, hogy oldjon meg egy ilyen horderejű válságot, amikor a Cîţu-kormány és Iohannis elnök még az összetett belső – egészségügyi, demográfiai, társadalmi, gazdasági, politikai, oktatási – válsággal sem képes megbirkózni” – teszi hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában