Hallgassa élőben!

F. Cîţu: Lehetséges, hogy június 1-jével teljes kapacitással kinyithatnak a tengerparti vendéglők a beoltott személyek számára

Lehetséges, hogy június 1-jétől teljes kapacitással üzemelhetnek a vendéglők, ha a beltéri részekben beoltott személyek tartózkodnak, és ugyanez lenne érvényes a tengerparti szállodákra is – jelentette ki kedden a miniszterelnök.

Agerpres

Florin Cîţu azt is elképzelhetőnek tartja, hogy június 1-je után nem lesz kötelező a maszkviselés a tengerparton és a hegyekben. „A beoltottak esetében egyéb kedvezmények is szóba jöhetnek. A vendéglők belterei például 100 százalékos kapacitással működhetnek, ha beoltottakat fogadnak, vagy a tengerparti szállodák is. (…) Magánrendezvények is szóba jöhetnek, csak beoltottak részvételével” – fogalmazott a miniszterelnök.

A kormányfő hozzátette, több forgatókönyv is létezik jelenleg a beoltottakra vonatkozó esetleges lazításokról, ezeket a javaslatokat a minisztériumközi tanács, majd az illetékes tárcák elé terjesztik, és a vállalkozók képviselőivel is egyeztetnek ezekről. Cîţu ugyanakkor kiemelte, lazítások bevezetése esetén is lesznek szabályok, amelyeket be kell tartani. „A tengerpart esetében például az a javaslat, hogy ne legyen kötelező a maszkviselés, a távolságot azonban továbbra is kell majd tartani” – magyarázta. A kormányfő ismét nyomatékosította, hogy a lazító intézkedések bevezetése a legnagyobb mértékben az átoltottságtól függ.

 A Debrecen és a Gyirmót feljutott, a Vasas lemaradt az élvonalról
A fővárosiaknak ezúttal nem sikerült a visszajutás.
Egy nap alatt kétszer is ölt: Szlovákiában és Magyarországon is gyilkolt egy férfi
A két áldozatnak köze lehetett egymáshoz.
Újabb ígéretes vezeték nélküli fülhallgatóval készül a Sony
A napokban nagyfelbontású képek árulkodtak a Sony WF-1000XM4 vezeték nélküli fülhallgatóról.
Bikiniben mutatta meg formás alakját Kárpáti Rebeka
Amint kisütött a nap, Kárpáti Rebeka azonnal megszabadult a ruháitól.
Berki Krisztián a váláson gondolkozik
Berki Krisztián és kedvese Mazsi néhány héttel ezelőtt jelentették be, hogy kisbabát várnak és nemrégiben az is kiderült, hogy kislányuk lesz. A boldog pillanatot megosztották a nyilvánossággal, ahogy azt is, hogy felmerült köztük a válás lehetősége.