Vendéglátás

2021.05.04. 11:12

F. Cîţu: Lehetséges, hogy június 1-jével teljes kapacitással kinyithatnak a tengerparti vendéglők a beoltott személyek számára

Lehetséges, hogy június 1-jétől teljes kapacitással üzemelhetnek a vendéglők, ha a beltéri részekben beoltott személyek tartózkodnak, és ugyanez lenne érvényes a tengerparti szállodákra is – jelentette ki kedden a miniszterelnök.

Florin Cîţu azt is elképzelhetőnek tartja, hogy június 1-je után nem lesz kötelező a maszkviselés a tengerparton és a hegyekben. „A beoltottak esetében egyéb kedvezmények is szóba jöhetnek. A vendéglők belterei például 100 százalékos kapacitással működhetnek, ha beoltottakat fogadnak, vagy a tengerparti szállodák is. (...) Magánrendezvények is szóba jöhetnek, csak beoltottak részvételével” – fogalmazott a miniszterelnök.

A kormányfő hozzátette, több forgatókönyv is létezik jelenleg a beoltottakra vonatkozó esetleges lazításokról, ezeket a javaslatokat a minisztériumközi tanács, majd az illetékes tárcák elé terjesztik, és a vállalkozók képviselőivel is egyeztetnek ezekről. Cîţu ugyanakkor kiemelte, lazítások bevezetése esetén is lesznek szabályok, amelyeket be kell tartani. „A tengerpart esetében például az a javaslat, hogy ne legyen kötelező a maszkviselés, a távolságot azonban továbbra is kell majd tartani” – magyarázta. A kormányfő ismét nyomatékosította, hogy a lazító intézkedések bevezetése a legnagyobb mértékben az átoltottságtól függ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában