Enyhítés

2021.05.04. 11:14

F. Cîţu: Augusztus 1-je után jöhet szóba a kötelező maszkviselésről való lemondás

Augusztus 1-je után jöhet szóba a kötelező maszkviselésről való lemondás – jelentette ki kedden a miniszterelnök. Florin Cîţu leszögezte: ez egy lehetséges dátum, de minden attól függ, hogy milyen ritmusban sikerül immunizálni a lakosságot. A kormányfő rámutatott: Izraelben azt követően mondtak le a kötelező maszkviselésről, hogy az átoltottsági arány megközelítette a 60 százalékot.

Florin Cîţu ismét kiemelte a védőoltások fontosságát annak érdekében, hogy új lazító intézkedéseket lehessen bevezetni, és rámutatott: a fertőzöttek számának csökkenése az immunizációs kampány eredménye is.

„Megnéztem az utóbbi napok adatait, és egyértelmű, hogy az oltási kampány felgyorsítása pozitív hatást váltott ki. A fertőzöttek száma azért is csökken, mert nőtt a beoltottak száma' – mutatott rá a kormányfő és merősítette: az egyetlen megoldás a világjárvány felszámolására a védőoltás. 'Ha június 1-jéig elérjük azt az ötmillió beoltott személyt – ma 3,4 millió személy van beoltva, kétmillió mindkét dózissal -, akkor több dolgot újra tudunk indítani a gazdaságban” – mondta a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában