Hallgassa élőben!

F. Cîţu: Augusztus 1-je után jöhet szóba a kötelező maszkviselésről való lemondás

Agerpres

Augusztus 1-je után jöhet szóba a kötelező maszkviselésről való lemondás – jelentette ki kedden a miniszterelnök. Florin Cîţu leszögezte: ez egy lehetséges dátum, de minden attól függ, hogy milyen ritmusban sikerül immunizálni a lakosságot. A kormányfő rámutatott: Izraelben azt követően mondtak le a kötelező maszkviselésről, hogy az átoltottsági arány megközelítette a 60 százalékot.

Florin Cîţu ismét kiemelte a védőoltások fontosságát annak érdekében, hogy új lazító intézkedéseket lehessen bevezetni, és rámutatott: a fertőzöttek számának csökkenése az immunizációs kampány eredménye is.
„Megnéztem az utóbbi napok adatait, és egyértelmű, hogy az oltási kampány felgyorsítása pozitív hatást váltott ki. A fertőzöttek száma azért is csökken, mert nőtt a beoltottak száma’ – mutatott rá a kormányfő és merősítette: az egyetlen megoldás a világjárvány felszámolására a védőoltás. ‘Ha június 1-jéig elérjük azt az ötmillió beoltott személyt – ma 3,4 millió személy van beoltva, kétmillió mindkét dózissal -, akkor több dolgot újra tudunk indítani a gazdaságban” – mondta a miniszterelnök.A Debrecen és a Gyirmót feljutott, a Vasas lemaradt az élvonalról
A fővárosiaknak ezúttal nem sikerült a visszajutás.
Egy nap alatt kétszer is ölt: Szlovákiában és Magyarországon is gyilkolt egy férfi
A két áldozatnak köze lehetett egymáshoz.
Újabb ígéretes vezeték nélküli fülhallgatóval készül a Sony
A napokban nagyfelbontású képek árulkodtak a Sony WF-1000XM4 vezeték nélküli fülhallgatóról.
Bikiniben mutatta meg formás alakját Kárpáti Rebeka
Amint kisütött a nap, Kárpáti Rebeka azonnal megszabadult a ruháitól.
Berki Krisztián a váláson gondolkozik
Berki Krisztián és kedvese Mazsi néhány héttel ezelőtt jelentették be, hogy kisbabát várnak és nemrégiben az is kiderült, hogy kislányuk lesz. A boldog pillanatot megosztották a nyilvánossággal, ahogy azt is, hogy felmerült köztük a válás lehetősége.