Elsőfokú, felhőszakadásra és szélviharra vonatkozó riasztást adtak ki

Elsőfokú (sárga jelzésű), felhőszakadásra és szélviharra vonatkozó riasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország nyugati részének 10 megyéjére.

Agerpres

A meterológusok szerint kedd déltől szerda délig időszakosan légköri instabilitás lép fel Bánságban, a Körösök-vidékén, Olténia nyugati részén és az Erdélyi-szigethegység vidékén. A szél megerősödik, viharossá válik, gyakori villámlások, zivatarok, felhőszakadások várhatók, elszigetelten pedig jégesőre is számítani lehet. A csapadék mennyisége meghaladja a 25-30 litert négyzetméterenként, elszigetelten pedig a 40 litert is.

Szatmár, Szilágy, Fehér, Kolozs, Hunyad, Mehedinţi, Krassó-Szörény, Temes, Arad és Bihar megye áll a riasztás alatt.

A meteorológusok figyelmeztetnek ugyanakkor, hogy kedden magas lesz a diszkomfort-hőérzet, a hőmérséklet-nedvesség mutató (ITU) kisebb kiterjedésű területeken eléri a 80-as kritikus küszöböt.

Huszonöt év után csoportkörben a Ferencváros
A Ferencváros 25 év után feljutott a sorozat főtáblájára.
Fodor Zsóka: lefekvés után eltölt a magány
Sokat foglalkoztatja a „Mi lett volna, ha…?”, főleg a szerelmi életét illetően, azonban nem tehet mást, mint hogy elfogadja az élete alakulását.
Keressük meg együtt a 75 éves Harisnyás Pippit!
Országos nyomozós játék indul az általános iskolák alsó tagozatos gyermekeinek, tanáraiknak és családjaiknak.
Menni vagy maradni? – egy hányattatott sorsú család története
Elise Wilk erdélyi szász családról szóló drámáját adták elő múlt szerdán a marosvásárhelyi Yorick Stúdió színészei az Árkádia színpadon. A három részre osztott darab a kollektív emlékezet tanúbizonyságaként is értelmezhető.
A föld alá viszi a villanyvezetékeket az E.ON a túzokok védelmében
A beruházás a Dévaványa és Túrkeve közötti térségben fészkelő, évtizedek óta védett túzokok megóvását szolgálja.