Adócsökkenés

2019.12.04. 15:04

Elfogadták az üzemanyag és a részmunkaidősök pótlólagos adójának eltörlését

Az adótörvénykönyvet módosító javaslat értelmében 2020. január elsejétől eltörlik az üzemanyag 2017-ben bevezetett pótlólagos jövedéki adóját

Fotó: Illusztráció

A tervezetet 280 képviselő támogatta szavazatával, egy személy ellene szavazott, ketten tartózkodtak.

Az elfogadott tervezet előírja a részmunkaidős szerződések túladóztatásának megszüntetését is. Az erről szóló módosító javaslat értelmében jövő év elejétől a részmunkaidős alkalmazottak bérjárulékait valós fizetésük, nem a bruttó minimálbér alapján számolják ki.

Az 53 nemzeti liberális párti törvényhozó által kezdeményezett tervezetről döntő házként szavazott szerdán a képviselőház plénuma.

A parlamenti vita során Robert Sighiartău, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője kifejtette, a jogszabály javítani fog úgy a román állampolgárok életszínvonalán, mint a romániai gazdaságon. Emlékeztetett, hogy a pótlólagos jövedéki adó bevezetése mellett érvelők azt ígérték, hogy a pénzt autópályák építésére fordítják, de ez nem történt meg. A részmunkaidős szerződések túladóztatásáról úgy vélekedett, elfogadhatatlan, hogy valaki két óra munkáért nyolc órának megfelelő adót fizessen.

A Szövetség képviselőházi frakcióvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy az állam feladata az, hogy megszüntesse a feketemunkát és egy olyan rendszert ültessen gyakorlatba, amely feltérképezi és nyilvántartja a részmunkaidős munkaszerződéseket is.

(Borítókép: illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában