Vámhatóság

2021.10.13. 13:56

Elfogadták a Román Vámhatóság létrehozásáról szóló törvénytervezetet

Fotó: frissujsag.ro

Elfogadta szerdán döntő házként a képviselőház 237 támogató szavazattal a Román Vámhatóság létrehozásáról szóló törvénytervezetet.

Az Eugen Teodorovici volt pénzügyminiszter és szociáldemokrata szenátor által beterjesztett jogszabályt 50 képviselő ellenezte, ketten tartózkodtak a szavazáskor.

A tervezet szerint a pénzügyminisztérium alárendeltségébe tartozó, bukaresti székhelyű Román Vámhatóságot mint önálló jogi személyiséggel rendelkező intézményt az Országos Adóhatóság (ANAF) részleges átszervezésének eredményeként hozzák létre.

A vámhatóság a jelenleg az ANAF alárendeltségébe tartozó Országos Vámigazgatóság hatásköreit veszi át az alkalmazottaival együtt. Az intézményt egy államtitkári rangú elnök vezeti, akit a kormányfő nevez ki a pénzügyminiszter javaslatára. Munkáját egy helyettes államtitkári rangú alelnök segíti, akit szintén a kormányfő nevez ki a pénzügyminiszter javaslatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában